Select Page

El Projecte de pal·liació de la pobresa energètica del Gironès és un dels més antics, consolidats i pioners del nostre país, que ha treballat en aquesta tasca des del 2014.

A finals del 2023, al Projecte per a la pal·liació de la pobresa energètica al Gironès se li va concedir una assistència tècnica europea de l’EPAH (Energy Poverty Advisory Hub) per tal de sotmetre’s a una diagnosi externa i veure com es pot actualitzar.

En paral·lel al servei que fa el Consell Comarcal del Gironès, s’han obert noves línies d’actuació des de la Generalitat i des de la Unió Europea per combatre la pobresa energètica, i per això s’ha cregut que és el moment adient per actualitzar el projecte i donar-li una nova empenta d’acord amb aquestes noves sinergies.

Així doncs, durant aquests últims 9 mesos, el servei de pobresa energètica del Consell Comarcal del Gironès s’ha sotmès a una revisió total, que s’ha dut a terme per a una entitat experta en la temàtica com és ECODES (Fundación Ecología y Desarrollo).

El resultat d’aquest treball ha estat un informe de diagnosi del projecte comarcal de pal·liació de la pobresa energètica i una proposta de millores en les actuacions del projecte per als anys vinents.

Per finalitzar el projecte, el passat 2 de juliol es va presentar als Ajuntaments de la comarca els resultats del “Diagnóstico de la pobreza energética en la comarca del Gironès, Indicadores, mapeo y prioridades de acción“.